Elephoneov zverinjak: P7000, P8000, P9000, Vowney,…

Elephone, najhitreje rastoče ime med kitajskimi izdelovalci telefonov, izdeluje nove modele telefonov s strašanskim tempom. Kot da bi na krilih uspeha želel konkurentom pokazati, da je sposoben izdelati nov model telefona skoraj vsak teden.

Medtem, ko se je dobava prvih pošiljk njihovega paradnega in dolgo pričakovanega modela P7000 šele dobro začela, so se na spletu že pojavile prve fotografije modelov P8000 in Vowney, šušlja pa se celo o modelu P9000.

Elephone P7000

Elephone P7000

Elephone P8000 ima zelo podobne karakteristike modelu P7000. Poganja ga Mediatekovo vezje MT6753 (počasnejša verzija vezja, ki je vgrajena v P7000). Količina RAM-a in vgrajenega spomina je pri obeh modelih enaka, torej 3 GB RAM-a in 16 GB spomina. Enak je tudi 5.5 palčni zaslon s polno HD ločljivostjo. Tudi kameri v obeh telefonih sta podobni, obe z ločljivostjo 13 milijonov pik, le da je tipalo v P7000 Sonyjevo, v modelu P8000 pa Samsungovo. Ima pa model P8000 nekoliko zmogljivejšo baterijo, Elephone je vanj vgradil precej zmogljivo baterijo s kapaciteto 4165 mAh in možnostjo hitrega polnjenja. Oba se ponašata tudi s čitalcem prstnih odtisov. Začetek prodaje je predviden 20-ega julija.

Glede na lastnosti obeh telefonov se zdi, da Elephone hodi sam sebi v zelje, toliko bolj, ker je nedolgo tega prenovil še model P3000S, ki ima podobne lastnosti in tudi podobno ceno. Ta se pri vseh modelih giblje okrog 200 ameriških dolarjev.

Več na spletni strani proizvajalca.

p8000_photos_4

Elephone Vowney bo po doslej znanih informacijah prava zverina. Na trg naj bi prišel v dveh različicah, ki se bosta razlikovali predvsem po vgrajenem procesorju. V Version A (tako se uradno imenuje) naj bi bilo vgrajeno Intelovo vezje Z3580, poganjal pa naj bi jo Windows 10 ali Android 5.1. Version B bo zgrajen okrog Mediatekovega Helio X10 vezja in bo poganjal “le” Android 5.1. Obe verziji bosta na voljo v Elephonovih “prestižnih” barvah – beli, črni in zlati, zaslon bo 5.5 palčni z ločljivostjo 2K (2560*1440 pik). Vgrajenega naj bi bilo 4 GB RAM-a in 32 GB spomina, tipalo fotoaparata bo imelo 21 milijonov pik, baterija pa 3800 mAh. Najbolj zanimiva je cena, na predstavitveni strani Elephona se namreč govori o 299 ameriških dolarjih. Začetek prodaje je predviden en mesec pred modelom P8000.

vowney-4

 

Nekoliko manj informacij je znanih o modelu Elephone P9000. V 5.5 palčnem ohišju naj bi se pod zaslonom s polno HD ločljivostjo tiktakalo Mediatekovo najbolj zmogljivo vezje Helio X20. Procesorski del vezja vsebuje kar 10 jeder (2 x Cortex A72 pri 2.5GHz, 4 x Cortex A53 pri 2.0 GHz in 4 x Cortex A53 pri 1.4GHz). Količina pomnilnika in fotoaparat pa naj bi bila enaka kot pri Vowneyu. Ni pa še znano, ali bo Elephone nanj dodal tudi čitalec prstnih odtisov – P7000, P8000 in Vowney ga namreč imajo. Nekatere spletne trgovine že pobirajo prednaročila. V vrsto se lahko postavite s 360 ameriškimi zelenci.

elephone-p9000-news

 

 

One comment

  • Poteklo je že več kot dva meseca od kar sem postal lastnik telefona ELEPHPNE P9000.
    Po tem času uporabe želim svoje izkušnje deliti še z ostalimi. Že takoj po nakupu se je prvič sistem posodobil, pohvalno. Po prvem tednu pa prvo neprijetno presenečenje operacijski sistem se je hotel posodobiti drugič na novo verzijo, se je prenesel, ni pa se hotel naložiti. Po klikanju gor in dol sem ugotovil, da ga blokira slovenski meni. Ko sem jezik znova nastavil na Angleščino, se je posodobitev naložila.
    Telefon je spet delal kot je treba pa ne za dolgo. Čez par dni je stik zgubljala spominska kartica, kmalu za tem pa še SIM. To neprijetnost sem rešil tako, da sem na hrbtno stran kartic previdno nalepil debelejši izolirni trak in tako dosegel boljši stik kartic. No od takrat naprej nimam nobenih težav s telefonom. Aparat dela nasploh fenomenalno je hiter v vseh pogledih. Ekran, ki sega od roba do roba in zgleda manjši, kot je je zlo odziven in prikazuje prav lepe slike. Spomin 4Gb rama in 32Gb pa je že pravo razkošje za moje potrebe. WiFi in navigacija delajo boljše kot pri prejšnjem telefonu. Pri izbiri nizkocenovnega telefona mi ne bila zelo pomembna komponenta NFC podpora, ki pa je ostali niso imeli. Izbiral sem namreč med UMI Super, ULEFONE Future, WERNEE Apollo in podobnimi. Ko na koncu dodam ceno 226€, (za ta denar sem dobil še zaščitno steklo in originalni etui), moram reči, da sem kljub začetnim problemom z nakupom zadovoljen. Upam da bo služil vsaj kakšne dve leti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja