Kako poteka testiranje telefonov?

Na Chinatechtest poteka testiranje telefonov malenkost drugače, kot to počno drugod. Testirani telefon ne postane še ena dodatna igračka, ki bi jo poleg rednega telefona nosili naokrog, ampak za čas testiranja postane naš primarni in edini telefon.

To v bistvu pomeni, da vanj vstavimo svojo SIM kartico, nastavimo potrebne račune in namestimo aplikacije ter se poslovimo od svojega običajnega telefona za kakšen teden ali dva, včasih tudi za kakšen mesec. Testirani telefon pa postane naš edini telefon z vsemi svojimi dobrimi lastnostmi in slabostmi vred. Tako se nam zdi edino primerno, saj lahko le ob redni uporabi dodobra spoznamo vse dobre in slabe strani testiranega telefona. Med uporabo si seveda sproti zapisujemo opazke, hranimo posnetke zaslona in posnete fotografije in na koncu iz vsega skupaj nastane precej obširen test.

Hkrati pa za razliko od podobnih strani naša ni financirana s strani prodajalcev, zato na naši spletni strani tudi ne boste našli nobenih povezav ali reklam do spletnih prodajaln. Testiranih telefonov ne dobimo v dogovoru s prodajalci (in) v zameno za dobro oceno telefona, ampak smo se odločili, da telefone za potrebe testa kupimo povsem anonimno, kot vsak drug kupec. Razlogov za to odločitev je več:

  1. telefone želimo predstaviti čim bolj objektivno in povsem neodvisno od proizvajalca in prodajalca
  2. izbira, kateri telefon testirati, je povsem prepuščena našim željam
  3. telefoni, ki jih kupimo anonimno, kot vsak drug kupec, nikakor ne morejo biti posebej prirejeni za test, niti jim niso dodani kakšni dodatki, ki jih ostali kupci ne bi bili deležni
  4. nismo vezani na noben (prekratek) rok, ampak lahko telefon testiramo dlje časa in tako bolj korenito

Seveda ima pa ta odločitev tudi svoje slabosti, bistvena je povezana s financami. Težko je namreč financirati nakup vedno novih telefonov. Zato testirani ob koncu testa pristanejo na tržnici, kjer so po ugodni ceni na voljo bralcem, čeprav je bila večina v uporabi le kakšen teden, redki dva ali več, nekateri tudi samo kakšno uro, ali pa je bila odprta le embalaža.

V bistvu prodajamo skoraj nov telefon, le da ima precej nižjo ceno in je za povrh vsega še stestiran 🙂 Poleg tega kupcem na telefon ni potrebno čakati več dni ali tednov, prihranimo pa jim tudi vedno nadležno ukvarjanje s carino.