Kratki stik: Elephone M2

Elephone M2 je drugi iz Elephoneove serije poslovnih telefonov. Tako kot pri modelu M1, je ohišje tudi pri Elephoneu M2 izdelano iz enega samega kosa kovine (unibody design). Le da se je izdelovalec pri tem telefonu še nekoliko bolj potrudil z izdelavo in oblikovanjem. Telefon zares izgleda odlično in daje vtis precej dražje naprave, kot v resnici je. Na voljo je v srebrni, “šampanjsko” zlati ali temno sivi barvi, od katerih je meni tokrat najbolj všeč zadnja varianta (čeprav sam prisegam na zlate telefone).

1443273765elephone_m2_rendery_6

b2ap3_large_P1040367 P104036_20151231-163530_1-1 b2ap3_large_P1040368

 

Kamera kljub tankemu ohišju ne štrli iz zadnje strani, ampak je leča lepo poravnana z zadnjo stranico. Zato pa nekoliko bolj iz ohišja štrlijo tipke za glasnost in vklop na levi strani telefona, ki so prav tako kovinske in dobro vpete v ohišje. Na nasprotni strani najdemo le vmesnik za 2 SIM kartici (obe velikosti mini) ali eno SIM kartico in eno pomnilniško kartico.

Zaslon je, kot se za dražji poslovni telefon spodobi, polne HD ločljivosti in nad prikazano sliko nimam prav nobenih pripomb. Na najvišji stopnji je slika zelo svetla in prikaz na belem ozadju, kot je recimo večina spletnih strani ali nastavitve telefona, je lepša tudi od (s to trditvijo bo nedvomno imel marsikateri sveži “huawejevec” težave) Huawei Nexus 6P! Da zaslona ne boste prehitro spraskali, pa skrbi Gorilla glass 3 zaščita.

Nad zaslonom se nahaja drobna opozorilna lučka, ki oblikovno ne paše na tako eleganten telefon. Tu bi se Elephone lahko precej naučil, če bi malce pogledal h konkurenci. V mislih imam Umi Iron Pro ali ZTEjeve Nubie, pa tudi v lastnem taboru lahko najde precej boljše izvedbe, recimo pri modelu P6000 ali P7000. Zraven lučke se nahaja sprednja kamera, za razliko od cenejšega modela M1 pa so ji žal odvzeli dodatno bliskavico. Sledi slušalka, desno od nje pa še senzorja svetlobe in bližine.

Tipke na dotik pod zaslonom ostajajo, enako kot pri Elephone M1, na žalost neosvetljene. Sredinska je sicer tista prava – mehanska in je kombinirana z bralnikom prstnih odtisov (M1 ima bralnik na zadnji strani). Ne glede na podolgovat videz tipke/bralnika gre za 360-stopinjski bralnik in deluje precej boljše od Elephone-a M1, vseeno pa hitrost in zanesljivost prepoznave nista na nivoju Umi Iron Pro-ja, LeTV (po novem LeEco) 1S ali Xiaomi Redmi Note 3. Omogoča tudi odklepanje telefona iz mirovanja, ki je precej hitrejše, če hkrati pritisnemo tudi tipko, kot če le postavimo prst na tipko brez pritiska.

Odprtini za zvočnike na spodnjem robu telefona sta precej pomaknjeni v vogale telefona. Zvok je povprečen in prihaja le iz desne, leva odprtina le tam le zaradi lepšega videza.

Zmogljivost

Količina RAM-a v telefonu je precej razkošno odmerjena in znaša 3GB, tudi pri vgrajenem spominu niso skoparili in so vanj vgradili celih 32 GB (obstajala naj bi tudi verzija z “le” 16 GB), ki jih je mogoče še dodatno razširiti z vgradnjo spominske kartice. Seveda se to lepo pozna tudi pri vsakdanjem delu, kjer preklapljanje med aplikacijami deluje povsem tekoče. Čeprav gre za poslovni telefon, na njem brez težav tečejo tudi zahtevnejše igre.

Elephone telefonu tokrat ni dodal lastnega zaganjalnika (Ele UI), ampak je na telefonu nameščen goli Android 5.1, ki seveda pozna tudi slovenščino. (Na spletni strani izdelovalca je omenjen vmesnik Ele UI, ki pa ga na nobenem Elephonu M2, ki sem ga imel v rokah, ni bilo.) Če je pri slabšem modelu M1 iz nastavitev izginila povezava HotKnot, ta pri “M-dvojki” deluje normalno. Očitno je HotKnot po mnenju izdelovalca namenjen le bolj poslovnim uporabnikom.

Sprejem ostalih povezav, od mobilnega signala, Bluetootha, GPS-a in WiFi-ja deluje brez težav. Za WiFi sprejem sicer ne morem ponoviti zapisanega pri modelu M1, saj je nekje v povprečju.

Telefon boste polnili vsak dan, saj bo vgrajena baterija za kaj več zadostovala le bolj varčnim uporabnikom. Ob normalni uporabi bo zvečer ostal še kakšen procent, vendar za celoten naslednji dan ne bo zadostoval. Screen-on-time se ustavi nekje pri 3 urah in 45 minut.

 

PICT0018.JPG PICT0017.JPG PICT0015.JPG PICT0013.JPG PICT0012.JPG PICT0011.JPG

 

Za pokušino nekaj fotografij, ki so za lažje pregledovanje v polni velikosti dosegljive tudi na naslovu https://goo.gl/photos/6CakM2VS5xEXRAJu8

Response code is 404

 

Cena se giblje okrog 180 eurov.

 

Več na strani proizvajalca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja