Kratki stik: Morefine MAX1

Ne glede na zelo zasičen trg pametnih telefonov in posledično minimalne marže, se še zmeraj najdejo izdelovalci, ki želijo poskusiti na novo.

Eden izmed njih je tudi Morefine. In s telefonom Morefine MAX1 imajo kar nekaj možnosti, da jim uspe.

Takoj, ko sem telefon vzel iz škatle, sem bil navdušen nad videzom telefona. Sicer imajo vsake oči svojega malarja, ampak gre za enega lepših telefonov nasploh. Vajen sem, da so telefoni na reklamnih fotografijah videti boljše, kot v resnici so. Pri Morefine MAX1 je ravno obratno, v resnici izgleda precej lepše, kot na katerikoli fotografiji. Naročil sem “viteško črnega” – Morefine to barvo imenuje Knight Black, dobite pa lahko tudi v “kristalno beli” barvi (Chrystal White).

1zovwcz

 

Za telefon s 5-palčnim zaslonom je zelo kompakten, opazno manjši od vseh 5-palčnih telefonov, ki sem jih imel v rokah. Sprednja in zadnja stran sta prekriti s steklom v najbolj črni barvi, kar sem jih videl – na fotografijah tega ni videti, v resnici izgleda vse skupaj podobno steklokeramični plošči. Če se na zadnji strani ne bi videlo kamere ter napisa “Morefine”, bi pri ugasnjenem telefonu težko vedeli, katera stran je zadnja in katera sprednja. Tudi spredaj namreč razen slušalke ni videti drugega, kot eno veliko črnino. Manjkajo tudi kapacitivne tipke pod zaslonom, izdelovalec se je namreč odločil za zaslonske. Izvedba teh tipk pa gre nekoliko dlje od konkurence. Tipke ne prekrivajo prikazane slike, ampak so prikazane pod njo. Mogoče jih je celo povsem skriti (slika se pri tem raztegne tudi na področje, ki jo drugače zasedajo tipke) in s potegom navzgor ponovno prikazati.

Zmogljivost telefona ni tako impresivna, kot izgled. Vseeno pa izdelovalec na bistvenih mestih ni delal kompromisov in tako v telefonu najdemo odličen zaslon z običajno ločljivostjo v tem cenovnem razredu (1280×720), dovolj pomnilnika (2GB RAM in 16GB spomina, ki ga je mogoče razširiti) in 4-jedrno 64-bitno vezje Mediatek MT6735 s frekvenco delovanja 1.3GHz. Kameri sta 8- in 2-milijonski in od njiju ne pričakujte preveč. Telefon podpira vse naše frekvence do vključno 4G, GPS pa bo “videl” satelite GPS, Glonass, Beidu in Galileo. Vse skupaj poganja Android 5.1 (zna tudi slovensko), ki ima nekoliko spremenjen nastavitveni meni (vse skupaj spominja na Xiaomi ali Jiayu) ter ikone.

Vse skupaj vas bo stalo okrog 120 eurov.

 

Več na strani izdelovalca.

 

Response code is 404

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja