Slovo črnega okvirja?

Tovrstne napovedi smo slišali že velikokrat, a se je zmeraj znova izkazalo, da si izdelovalci rob razlagajo malce po svoje. Tako smo dobili “brezrobe” (bezel-less) naprave, ki so to bile le, dokler jih nismo prižgali. Potem se je hitro pokazal črn in pri nekaterih telefonih kar nesramno širok rob, ki se je pri ugasnjenem ekranu skrival za steklom.

Elephone je pri modelu P9000 nakazal, da gre v pravo smer, saj se telefon ponaša z zares ozkim robom. Tokrat pa je predstavil nekaj zanimivih telefonov (Elephone S7 že z imenom nakazuje, po čem so se zgledovali), vsi pa naj bi bili brez črnega okvirja okrog ekrana. Seveda govorimo o robovih levo in desno ob ekranu, zgornji in spodnji bosta seveda še zmeraj prisotna.

Čeprav nekako pričakujem, da bo tega roba vseeno malce več, kot je videti na prvih (računalniško obdelanih) fotografijah.

Glede na ostale lastnosti telefonov pa očitno prihaja čas dvojnih kamer.

 

 

2 komentarja

 • Elephone S7 MINI & Elephone S3

  Te dni je na coolicool.com (lahko da še kje ) v predprodaji Telefon Elephone S7 MINI za 142,34€.
  Za enako ceno že nekaj časa prodajajo Elephone S3. Ta nov le lep všečen telefon, ampak, ko ga primerjam z S3 ugotovim, da je v nekaterih točkah slabši.
  Prvo je v slabši procesor Quad Core MTK6737T 1.5GHz, medtem, ko je v S3 Octa Core MTK6753 1.3GHz.
  Druga stvar je manjši RAM za 1GB pri S7.
  Najbolj pa sem pri S7 skeptičen glede sprednje svoje tipke. Ta je več funkcijska in je na pritisk, medtem ko je pri S3 samo na dotik. Vem namreč, da tipke na pritisk niso najbolj zanesljive, ker se po daljšem času uporabe rade pokvarijo.
  Na mojem telefonu Elephone P9000 (o tem sem že pisal tukaj) je tipka na dotik in sem z no izredno zadovoljen. Če bi se odločali za nakup enega od teh dveh telefonov, katerega bi izbrali?

 • Med omenjenima ne vem, za katerega bi se odločil. Verjetno bi prespal in kupil nekaj tretjega.
  Za omenjen denar je mogoče izbirati med več telefoni, sploh bi raje izbral kakšen Lenovo, Xiaomi ali LeEco. Nakup Elephone-a je namreč še zmeraj loterija. Nekateri modeli delujejo odlično, drugi so dobesedno katastrofa (P9000 je na srečo bolj v prvi kategoriji). Definitivno ne bi kupil Elephona v predprodaji, ko ni še nobenih povratnih informacij uporabnikov. Poleg tega bi me od obeh omenjenih odvrnil vsaj procesor – tudi MTK6753 ni glih biser, išči vsaj Helio X10.
  Elephone se sicer obnaša kot velik igralec med kitajskimi izdelovalci, pa to ni. Posodobitve programske opreme pri njem večinoma ostanejo pri obljubah, medtem ko recimo Xiaomi še zmeraj posodablja nekaj let stare telefone. Tudi cena Elephonov je glede na zmogljivost in v primerjavi z zgoraj omenjenimi izdelovalci previsoka – P9000 je recimo po moje precenjen – za enak denar so recimo na voljo zmogljivejši Xiaomi Redmi Pro, Xiaomi Redmi Note 4, LeEco Le2,…

  Pa sori za pozen odgovor, trenutno sem bolj malo v teh vodah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja