Test: Umi Iron Pro

Baterija

Umi je glede baterije nekoliko skrivnosten. Nekateri izdelovalci so v preteklosti že navajali previsoke številke o kapaciteti baterije, Umi pa tokrat točne številke niti ne navaja, ampak govori o 3100 mAh do 3300 mAh. Kakorkoli že, v praksi se Iron Pro izkaže. Geekbench 3 Battery test mu namreč nameri 8 ur in 11 minut, v praksi pa telefon velikokrat zdrži celo preko 5 ur delovanja pri prižganem zaslonu (screen on time), kar je vsekakor zelo spodoben rezultat. Ko sem telefon uporabljal večinoma le za klice, pregledovanje elektronske pošte in nekaj malega brskanja po spletu, je zdržal celo polne tri dni, ob normalni uporabi bodite pripravljeni na polnjenje vsak drugi dan, bolj intenzivni uporabniki pa vsak dan.

Polnjenje povsem praznega telefona do popolne napolnjenosti vam bo vzelo malenkost pod tremi urami časa.

Baterija v telefonu v osnovi sicer ni zamenljiva, vendar je Umi pri tem telefonu poskrbel, da jo je kljub temu mogoče enostavno zamenjati. Dovolj je le na vsaki strani odviti po tri vijake, odstraniti zadnjo stran telefona in odpeti priključek baterije. Zamenjava vam tako ne bo vzela več kot 10 minut.

Screenshot_2015-12-20-00-17-43.png

Screenshot_2016-01-09-01-14-53.png

Velikokrat je telefon presegel 5 ur prižganega zaslona

One comment

  • Viljem Toškan

    Po desetih dnevih uporabe, lahko recem, da sem zelo zadovoljem. Dela vse tako kot si opisal, hitro in tekoče. Velik ekran s odlicno sliko. Slike in video bp. Prenos 4g, ki kar leti. Prehod med aplikacijami v trenutku. Nad čitalecem prstnih odtisov sem se navdyšil. Mogoce sem pristranski, ker sem imel prej en starejsi lowcost model LG-ja. Ampak vseeno, za ta denar je spica. Manjsa pripomba je le na kvaliteto zvoka med telefonskimi klici, kar obcutijo sogovorniki. Na forumih in Youtube je nekaj debat glede tega problema z mikrofonom.

    Viljem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja