Test: Umi Iron Pro

Povezava in sprejem signala

Pri sprejemu signala ni bilo nobenih presenečenj. Sprejem WiFi signala je dober in tudi na večji razdalji od usmerjevalnika ni težav, ni pa na nivoju Elephone M1 ali LeTV 1S. Podprti sta tako 2.4 GHz, kot 5 GHz povezava.

Screenshot_2016-01-06-20-55-36.png Screenshot_2016-01-06-20-55-46.png

Screenshot_2016-01-06-20-55-59.png

Sprejem signala 3 nadstropja niže

Screenshot_2016-01-06-20-59-51.png

Sprejem GSM signala je dober in s telefoniranjem nikjer nisem imel težav. Pri telefoniranju sogovornika dobro slišimo, tudi na drugi strani je zvok dober. Podatkovna povezava 4G (Mobitel omrežje) je delovala odlično. Je pa pri njej zanimivo, da indikator kakovosti signala dobesedno nikoli ni prikazal vseh petih črtic, ampak v veliki večini le dve ali tri, zelo redko štiri. Hkrati s tem mi je brez težav večkrat uspelo predvajati film z Youtube-a pri starših, kjer nobeden testirani telefon sploh ni ujel 4G povezave (tudi Elephone M1 ne), indikator pa sploh ni kazal nobene črtice, le oznako 4G. Predvidevam, da gre za napako v programski opremi za prikaz indikatorja, ki pa ni posebej moteča.

Screenshot_2016-01-31-14-45-05.png

Youtube (tudi predvajanje) deluje, čeprav 'ni' podatkovne povezave

Sprejem GPS signala je tak, kot smo ga z novejših telefonov že vajeni. Zaklepanje signala deluje hitro, ob uporabi podatkovne povezave je dobesedno trenutno. Navigacija deluje brez večjih težav, le pri izstopu iz daljših predorov se občasno zgodi, da se nekaj časa “vozimo” zraven ceste (za navigacijo uporabljam Here Maps). Podobna težava pesti tudi druge telefone in tudi vgrajene navigacije v avtomobilih – Renault Laguna zna z “vožnjo” zraven ceste težiti še precej dlje časa.

V povezavi s SportsTrackerjem je telefon svoje delo prav tako opravil dobro. Nikjer ni bilo večjih odstopanj od dejanske poti, tudi v podhodih se mu ni zataknilo.

Screenshot_2016-01-13-00-54-08.png Screenshot_2016-01-13-00-54-31.png

Bluetootha, razen nekaj prenosov med telefoni, nisem posebej testiral. Je pa v vseh primerih deloval brezhibno.

USB vmesnik naj bi podpiral tudi OTG. Žal tega nisem uspel preizkusiti, saj pri sebi nisem imel USB-C OTG vmesnika.

Povezave NFC telefon ne premore, v nastavitvah pa ni najti niti sorodne Mediatekove HotKnot povezave.

One comment

  • Viljem Toškan

    Po desetih dnevih uporabe, lahko recem, da sem zelo zadovoljem. Dela vse tako kot si opisal, hitro in tekoče. Velik ekran s odlicno sliko. Slike in video bp. Prenos 4g, ki kar leti. Prehod med aplikacijami v trenutku. Nad čitalecem prstnih odtisov sem se navdyšil. Mogoce sem pristranski, ker sem imel prej en starejsi lowcost model LG-ja. Ampak vseeno, za ta denar je spica. Manjsa pripomba je le na kvaliteto zvoka med telefonskimi klici, kar obcutijo sogovorniki. Na forumih in Youtube je nekaj debat glede tega problema z mikrofonom.

    Viljem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja