Test: Umi Iron Pro

Kamera

Umi pri kameri ni odkrival tople vode, ampak je v aparat vgradil preverjeno Sonyjevo tipalo IMX214 Exmor RS s 13 milijoni pik. Enako tipalo najdemo v številnih telefonih, od Elephone P7000 in M2, Xiaomi Mi4, OnePlus One in Motorola Nexus 6, če omenim le nekatere.

Vendar je tipalo le en del fotoaparata. Bistven del sestavljata še objektiv in programska oprema. Objektiv zadnje kamere ima spodobno zaslonko f/2.0 in tako precej pripomore pri fotografiranju v slabših svetlobnih pogojih. Ko svetlobe zmanjka, pa je tu še dvojna LED bliskavica, ki je ena redkih na telefonih, za katero lahko rečem, da zares zmore osvetliti celotno sobo. Tako sem se večkrat zalotil, da jo ponoči uporabljam tudi kot močno baterijsko svetilko.

Navdušence nad selfiji bo razveselil podatek, da ima sprednja kamera ločljivost 8 milijonov pik in tipalo OmniVision OV8858 z zaslonko f/2.2. Več, kot premore marsikatera glavna kamera telefona. Poleg tega tudi sprednja kamera premore LED bliskavico, ki se po moči sicer ne more primerjati z zadnjo, pri selfijih ob slabši svetlobi pa vsekakor pomaga. Dobra sprednja kamera je najverjetneje potrebna, zaradi dodatne varnosti in omogoča odklepanje s prepoznavo oči.

Nameščena aplikacija za fotografiranje je privzeta Androidna in torej enaka, kot v večini telefonov z Mediatekovim vezjem. Izjema je le prikaz fokusa, ki je malenkost spremenjen.

Fotografije z obeh kamer so za ta cenovni razred več kot v redu. Galerija spodaj seveda pove več, kot tisoč besed.

Response code is 400

Celotna galerija z neobdelanimi fotografijami v polni velikosti je dosegljiva tudi na naslovu https://goo.gl/photos/kRCJFeqdQ9HiHzmUA.

One comment

  • Viljem Toškan

    Po desetih dnevih uporabe, lahko recem, da sem zelo zadovoljem. Dela vse tako kot si opisal, hitro in tekoče. Velik ekran s odlicno sliko. Slike in video bp. Prenos 4g, ki kar leti. Prehod med aplikacijami v trenutku. Nad čitalecem prstnih odtisov sem se navdyšil. Mogoce sem pristranski, ker sem imel prej en starejsi lowcost model LG-ja. Ampak vseeno, za ta denar je spica. Manjsa pripomba je le na kvaliteto zvoka med telefonskimi klici, kar obcutijo sogovorniki. Na forumih in Youtube je nekaj debat glede tega problema z mikrofonom.

    Viljem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja