Test: Umi Iron Pro

Zvok

Umi je – tako kot pri predhodniku – tudi pri njegovem nadaljevanju vztrajal s postavitvijo zvočnika na zadnjo stran telefona. Taka postavitev je za telefon višjega srednjega razreda danes že malce preživeta in vsekakor bi raje videl, da je zvočnik (ali še raje dva) postavljen na sprednji strani, ali vsaj na spodnjem robu. Zvok, ki prihaja iz njega je nekje v povprečju za ta cenovni razred. Avdiofili bodo nad njim prav gotovo vihali nos. Glasen je v večini primerov dovolj, v zelo glasnih prostorih mu nekoliko zmanjka moči. V primerih, ko ne želimo motiti okolice in bi radi zvok predvajali čim tiše, pa je že prva stopnja glasnosti preglasna in velikokrat sem se zalotil, da zvok dušim s prsti.

Kot sem že omenil pri poglavju o sprejemu, je zvok v vgrajeni slušalki dober, glasnost pa bi lahko bila malce boljša.

Predvajanemu zvoku preko zunanjih slušalk ni kaj očitati in lahko samo uživamo v poslušanju.

Na telefonu je privzeto že nameščena tudi aplikacija ViPER4Andriod FX. Gre za izenačevalnik, s katerim si lahko dodatno nastavimo nekatere parametre zvoka in ga tako izboljšamo.

 

One comment

  • Viljem Toškan

    Po desetih dnevih uporabe, lahko recem, da sem zelo zadovoljem. Dela vse tako kot si opisal, hitro in tekoče. Velik ekran s odlicno sliko. Slike in video bp. Prenos 4g, ki kar leti. Prehod med aplikacijami v trenutku. Nad čitalecem prstnih odtisov sem se navdyšil. Mogoce sem pristranski, ker sem imel prej en starejsi lowcost model LG-ja. Ampak vseeno, za ta denar je spica. Manjsa pripomba je le na kvaliteto zvoka med telefonskimi klici, kar obcutijo sogovorniki. Na forumih in Youtube je nekaj debat glede tega problema z mikrofonom.

    Viljem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja