Vernee Thor: odličen in poceni telefon

Na trgu se je pojavil nov izdelovalec telefonov in takoj s prvim telefonom navdušil. Po dveh dneh uporabe si namreč že upam trditi, da je Vernee Thor odličen telefon. Majhen (za 5 palcev) telefon sicer ne bo pritegoval poželjivih pogledov okolice, vendar vas v nobenem pogledu ne bo razočaral. Goli Android 6.0, osemjedrni 64-bitni procesor (vezje Mediatek MT6753), 3 GB RAM-a in 16 GB vgrajenega spomina, ki ga je moč še dodatno razširiti s spominsko kartico do velikosti 128GB, Gorilla Glass 3, bralnik prstnih odtisov, 2800 mAh baterija s funkcijo hitrega polnjenja ter 13 MP kamera so lahko vaši že za 110 EUR plus dajatve (v predprodaji ga je bilo mogoče dobiti celo za 20 eurov manj).

Na papirju sicer nič posebnega – podobne lastnosti ima veliko telefonov, ampak Vernee Thor na nobenem področju ne razočara. Nameščen ima najnovejši Android 6.0 (seveda govori tudi slovensko), ki deluje povsem tekoče. Vmesnik je tak, kot si ga je zamislil Google, brez vsega nepotrebnega balasta. Edina (pogojno) nepotrebna nameščena aplikacija je Uber, vendar Vernee zraven priloži kupon za brezplačno vožnjo. Pri nas sicer malo manj uporabno, pa vendar.

WiFi sprejem je daleč najboljši od vsega, kar sem imel v rokah do sedaj (tudi dozdajšnji “zmagovalec” Elephone Trunk za njim krepko zaostaja). Verjeli ali ne, signal je mogoče ujeti skozi 7 (sedem!) betonskih plošč (usmerjevalnik v dnevni sobi v sedmem nadstropju, telefon pri vhodu v pritličju bloka), res pa je v tem ekstremnem primeru prenos bil na meji uporabnosti – elektronsko pošto se je dalo prebrati, Youtube je bil neuporaben! Seznam vseh ujetih omrežij je skoraj že moteče dolg in se v mojem primeru razteza čez 3 ekrane! Imam občutek, da sem ujel signal čisto vseh WiFi omrežij v celotnem bloku!

Screenshot_20160516-162418.png  Screenshot_20160516-162422.png  

Screenshot_20160516-162430.png

Bastian WiFi je signal iz stanovanja, ki se nahaja točno pod mojim stanovanjem sedem nadstropij niže!

Takoj po vklopu wifija je telefon samodejno ponudil tudi nadgradnjo sistemske programske opreme, s katero je obljubljal precej boljše delovanje bralnika prstnih odtisov. In po namestitvi nadgradnje lahko zapisano samo potrdim. Pred nadgradnjo je bil bralnik bolj kot ne neuporaben. Ker imam precej suho kožo na konicah prstov, telefon v večini primerov pritiska sploh ni zaznal, razen, če sem jih oslinil. Po nadgradnji prepoznava deluje kot namazano in v trenutku odklene telefon tudi direktno iz spanja. Po svoje zanimivo, kakšno spremembo v delovanju se lahko doseže samo s spremembo programske opreme!

Zvočnik je precej glasen ter čisto spodoben. Čeprav ne vrhunski (ampak tega pri telefonu za 100 in nekaj eurov niti ni bilo pričakovati), tudi po tej strani prehiti večino tekmecev in tudi precej dražjih telefonov.

Najbolj pa preseneti kamera, ki se lahko kosa tudi s precej dražjimi telefoni. Vernee je zelo skrivnosten glede izdelovalca tipala, kot bi se ga nekoliko sramoval. Nikjer namreč ne najdemo podatka o tipalu, čeprav se izdelovalci radi pohvalijo z zvenečimi imeni, kot so Sony, Samsung ali OmniVision. Karkoli že riše fotografije v tem telefonu je naravnost odlično, ne samo v tem cenovnem rangu, ampak nasploh! Vendar Vernee z dobrim tipalom dela še ni zaključil, ampak se je potrudil tudi pri lečah. Kot pri tipalu, tudi tu ne najdemo nobenih podrobnosti o izdelovalcu ali podatka o uporabi kakšnih filtrov oz. premazov. Dejstvo pa je, da pri objektivu ne boste zasledili skoraj nobenih odbojev svetlobe, niti pri fotografiranju neposredno proti izvoru svetlobe (neposredno fotografiranje sonca sicer toplo odsvetujem, saj obstaja možnost poškodovanja tipala).

Za pokušino nekaj fotografij. Nekatere so bile posnete v zelo slabih svetlobnih razmerah, tik pred nevihto. V podobnih razmerah veliko telefonov že odpove in iz sebe ne spravi uporabnih fotografij, Vernee Thor-u pa pomanjkanje svetlobe ni prišlo do živega.

Response code is 404

Več na strani proizvajalca.

4 komentarji

 • Tomaž Demšar

  Zanimam se za mobitel Vernee Thor. Kdaj bi bila možna dobava?

 • Je bil žal prodan.

 • Pozdravljeni,
  sem tik pred nakupom omenjenega telefona. Nikjer ne zasledim SAR vrednosti – tudi pri trenutnem Elephonu nisem dobil podatka. Kje bi dobil ta podatek?

 • Če ga Google ne najde, potem skoraj gotovo izdelovalec tega podatka ni nikjer zapisal.
  Drugače se marsikateri podatek najde na strani https://www.kimovil.com
  Pazite pa na različne standarde teh meritev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja